Bitcoin holder seg etter den største nedgangen siden smeltingen i mars

Bitcoin og andre digitale mynter stødte på fredag ​​etter å ha lagt ut noen av de største tilbakegangene siden pandemien begynte, et salg som vekket nye spørsmål om årets boom i kryptokurver.

Bitcoin ble lite forandret til rett over 17 000 dollar etter et lysbilde på hele 14% torsdag

Frykt for strammere kryptoreguleringer og fortjeneste etter et hektisk møte var blant årsakene til trommelen.

„Etter store aksjer og forskjellige andre eiendeler, er de alle sårbare for litt pause,“ sa Shane Oliver, leder for investeringsstrategi hos AMP Capital Investors i Sydney. „Men bitcoin mer enn de fleste, ettersom det økte langt mer og hadde blitt mye mer skummende med spekulativ interesse.“

Ruten i bitcoin begynte bare timer etter at den steg til innen $ 7 av rekordhøyden på $ 19 511 satt i desember 2017
Nedgangen reduserte bitcoin-rallyet i år til ca 140%, en stigning som er delt mening. Krypto-troende fremhever en utvidende investorbase og jakten på en sikring mot dollarsvakhet midt i løs pengepolitikk som årsaker til en varig boom. Mot det er en historie med store svinger, inkludert oppkjøringen til en rekord for tre år siden som ble etterfulgt av en spektakulær byste.

Tilhengere av digitale eiendeler sier at dagens fokus på kryptokurver sammenlignet med for tre år siden er forskjellig på grunn av økende institusjonell interesse, for eksempel fra slike som Fidelity Investments og JPMorgan Chase & Co.

Uunngåelig regning

Bare denne uken lanserte Van Eck Associates et bitcoin-børsnotert notat på Deutsche Boerse Xetra-børsen. I oktober sa PayPal at det ville gi kundene tilgang til kryptovalutaer.

Andre ser tegn på at private investorer hoper seg inn for å jage fart for rask gevinst, og lagrer en uunngåelig regning. Ruten i bitcoin begynte bare timer etter at den steg til innen $ 7 av rekordhøyden på $ 19 511 satt i desember 2017.

Bekymring for potensielle amerikanske kryptoregler hjelper til med å forklare torsdagens prisfall på de fleste store digitale eiendeler, sa Ryan Rabaglia, global handelssjef i OSL-megling i Hong Kong.

„Det er heller ikke uvanlig å se en kortsiktig tilbaketrekning etter perioder med betydelige, akselererte gevinster når handelsmenn ser ut til å ta fortjeneste før de tilbakestilles når volatiliteten avtar,“ sa han. „Når støvet har lagt seg, er vi tilbake på vanlig måte med alle mellomlange til langsiktige bullish indikatorer fortsatt i spill.“

Bitcoin steg 0,3% fra klokka 08.50 fredag i Tokyo, mens eter avanserte 0,8% og XRP – som falt rundt 20% torsdag – klatret 1,7%.

AMP Capitals Oliver sa at dybden av det nylige stupet viser at bitcoin er „neppe en sikker butikk av verdi“, og legger til at det kan være sårbart hvis Covid-19-vaksiner fører til en kraftig global utvinning neste år.

„Pengetrykking og nedsettelse av papirvalutaer som bitcoinentusiaster søker å beskytte mot, kan begynne å falme som et problem,“ sa han. – Rapportert av Adam Haigh, (c) 2020 Bloomberg LP