Bitcoin-walvisclusters wijzen $18,6K aan als sleutelweerstand op korte termijn

De Bitcoin walvisclusters laten zien dat het $18.600 niveau het belangrijkste korte termijn weerstandsniveau is voor de BTC-prijs.

De prijs van Bitcoin (BTC) is begonnen te herstellen op 12 dec. na gisteren kort onder 17.700 dollar te zijn gezakt. Walvisclusters tonen aan dat het $18.600 niveau de grootste kortetermijn wegversperring voor BTC blijft.

Walvisclusters vormen zich op een prijspunt waar de walvissen Bitcoin Evolution verzamelen en hun bedrijf niet verplaatsen. Aangezien walvissen eerder met winst of verlies verkopen, fungeren de walvisclusters meestal als steun- of weerstandsniveau.

Op korte termijn tonen de walvisclusters van Whalemap 18.600 dollar en 18.800 dollar als de belangrijkste weerstandsgebieden voor de stieren.

Bitcoin moet $18.600-$18.800 terugvorderen om de rally te heropstarten.

Zoals Cointelegraph eerder meldde, liep Bitcoin in eerste instantie het risico op een diepere correctie zonder een sterke reactie van kopers boven de 18.000 dollar.

Michael van de Poppe, een fulltime handelaar op de Amsterdamse beurs, zei dat het $16.000 niveau het laatste grote steungebied is voor $13.000. Als zodanig is het $17.600 steungebied van cruciaal belang omdat een daling onder dit niveau BTC kwetsbaar zou kunnen maken voor een langdurige downtrend met nog lagere steunbedragen die op de proef worden gesteld.

Maar, Bitcoin is begonnen met het herstel en de walvisclusters suggereren dat het waarschijnlijk is dat de $18.600 tot $18.800 aan steun zal worden besteed. Gebaseerd op technische ondersteuning en weerstandsniveaus, heeft de pseudonieme handelaar Mayne echter opnieuw bevestigd dat $18.700 een interessegebied blijft voor verkopers. Hij zei:

„Als deze afwijzing bevestigt dat we nog een been naar beneden zullen zien. Lijkt erop dat de $17.2k lange handel overvol is, komen we er wel of niet door. Eis $18.000 terug en we zouden wat late shorts tijdens het weekend terug naar $18.700 kunnen knijpen.“

Handelaren zijn ook voorzichtiger geworden in het netto shorten van Bitcoin in de afgelopen dagen. Hoewel het momentum van BTC sinds het begin van de week is afgenomen, geloven sommigen dat de instroom van groot kapitaal van institutionele beleggers het risico van een ernstige terugval kan compenseren.

Een andere pseudonieme handelaar die bekend staat als „Salsa Tekila“ merkte op dat „irrationele FOMO-kortsluiting“ waarschijnlijk heeft geleid tot een daling van de Bitcoin. Na een intense daling wordt een reliëfrally waarschijnlijker. Hij schreef:

„Ik sta niet meer zo te popelen om een korte heg te maken. Ik blijf waarschijnlijk lang en rustig van hier. Mooie 150MM$ mint, mooie down-move na goed nieuws, alsof mensen FOMO irrationeel kortsluiten. Laatste goed nieuws, $BTC gepompt voor het tanken uren later, andere reactie.“

Waar zijn de steunpunten voor de walvisclusters?

Boven $17.000, tonen de Walvisclusters twee belangrijke steungebieden bij $17.170 en $17.700. Op 12 december, toen de prijs van Bitcoin daalde tot $17.572 op Binance, zag Bitcoin een snelle ommekeer en herstelde zich binnen drie uur boven de $17.700.

Het snelle herstel van Bitcoin van $17.600 naar $18.400 binnen 24 uur toont aan dat er een hoge vraag naar kopers is onder $18.000. Op de korte termijn zou het agressieve bieden op de ondersteuning van de walvisclusters door kopers waarschijnlijk een steile correctie voorkomen.

Een zorg in de nabije toekomst is echter de Crypto Fear and Greed Index. De laatste lezing toont nog steeds „extreme hebzucht“ op 90 van de 100, wat suggereert dat het neerwaartse risico hoog blijft.